Δρόμος καρμανιόλα στο Δήμο Θερμαϊκού

Δρόμος καρμανιόλα στο Δήμο Θερμαϊκού

Αρ. Πρωτ. 7862/15.12.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Έναν επικίνδυνο δρόμο αναγκάζονται να διασχίζουν καθημερινά μαθητές στο Δήμο Θερμαϊκού. Συγκεκριμένα, οι 285 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, διασχίζουν οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας στο 18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, καθημερινά μετά τη λήξη των μαθημάτων τους για να φτάσουν στη στάση του αστικού λεωφορείου. Οι υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί σε εκείνο το σημείο, θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών. Μάλιστα πριν μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο σημείο, έχασε τη ζωή της μια 17χρονη μαθήτρια, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, στην προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο και να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου ήταν η στάση του λεωφορείου.

Οι γονείς καθημερινά ανησυχούν για τη ζωή των μαθητών, η σωματική ακεραιότητα των οποίων τίθεται σε κίνδυνο. Το πρόβλημα είχε λυθεί με τη μίσθωση λεωφορείων της νομαρχίας για τη καθημερινή μετακίνηση των μαθητών. Όμως, πλέον η μεταφορά δεν γίνεται με λεωφορεία, αλλά με την αστική συγκοινωνία. Οφείλει, λοιπόν, άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει και να δώσει λύση, προτού να είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε και άλλα θύματα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να δοθεί άμεσα λύση και να μην κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, από τον δρόμο καρμανιόλα, που καθημερινά αναγκάζονται να  διασχίζουν;

Απάντηση Υπουργείου